Què es? 

Barris pel Clima és un projecte que es desenvoluparà durant la setmana del 20 al 27 de setembre a Barcelona amb l’objectiu de socialitzar l’emergència climàtica des dels barris i les pràctiques de la vida quotidiana. Es tracta d’un projecte pensat per a aquesta setmana que vol entrellaçar lluites i campanyes dels barris amb la lluita sobre la crisi climàtica per donar-li més visibilitat a la setmana global d’acció i vaga pel clima.  

La nostra proposta es basa en oferir una plataforma web amb un calendari d’activitats per a aquesta setmana, y utilitzar-lo per mobilitzar gent per a les accions del 27S. Ens agradaria fer una “Assemblea de Justícia Climàtica” com a acte de clausura per al diumenge 29S amb la intenció d’obrir el debat sobre com podem seguir organitzant conjuntament front al col·lapse.  

Per què? 

Entre el 20 i 27 de setembre tindran lloc les mobilitzacions climàtiques més grans de la història, amb convocatòries internacionals de Fridays4Future i By2020WeRiseUp/2020:RebelionPorElClima. Volem que aquesta convocatòria serveixi desenvolupar sinèrgies entre diverses lluites i enllaçar-les amb la nostra vida quotidiana per fer-li front conjuntament al col·lapse climàtic. 

Qui hi ha al darrere?

La proposta emergeix d’una conversa sobre la necessitat de situar la lluita per la justícia climàtica dins del context d’altres moviments existents arrelats als barris. El grup impulsor que està darrere de Barris pel Clima venim de l’activisme de barri de Poble Sec, Sants i Raval, i també del col·lectiu d’activisme climàtic Climacció, però estem sumant entitats que estan fent seva la convocatòria i aporten múscul organitzatiu. Es pot veure els grups que s’estan sumant a la web just a baix.

Com es pot participar?  

  1. Dona-li suport públic a la convocatòria des del teu col·lectiu (suposaria aparèixer a la web) 
  2. Comparteix la convocatòria entre les vostres xarxes.
  3. Participa en les activitats/tallers/projeccions/passejos/etc. que es programin.
  4. Organitza activitats/tallers/projeccions/passejos/etc. durant la setmana a un o més barris. No pretenem controlar ni apropriar-nos de les propostes. Simplement, pensem que ens farà més fortes estar en contacte i coordinades.
  5. Apuntat al grup d’organització! Contacta’ns a: barrispelclima@gmx.com 
  6. Vine a l’assemblea general el 10 de setembre a las 18.30h en Can Battló

Apunta’t al canal de Telegram per rebre actualitzacions: https://t.me/barrispelclimainfo

Apoyos confirmados/suports confirmats (sumaros!):

Climacció
Colectivo Tras la Manta
CooperaSec
Ecologistas en Acción Bcn
El Globus Vermell
El Petit Molinet, grupo de crianza
Espacio del Inmigrante Raval
Families For Future BCN
Fridays4Future Bcn
Grup de consum agroecològic Valldures del barri de Vallcarca
La Garrofera de Sants, cooperativa de consum agroecològic
Park(ing) Day Bcn
Raons Publiques, cooperativa de urbanismo y participación  
Rebel·lió o Extinció Barcelona 
Remenat
Ruralitzem      
Sindicat de Barri de Poble Sec
Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA)
Som la Clau, ECOLOGIA I TRANSICIÓ URBANA
Vall de Can Masdeu